Sorgens dag

O så har det ofattbara drabbat Stockholm och Sverige. Vår fina fina huvudstad!
 
Jag har väl aldrig känt så många olika känslor under så kort tid! Det första var förvirring: Vad händer? Fredrik berättade att en bil körde på folk på Drottninggatan. Va? Sedan var det oro! En av mina vänner bor och jobbar där så henne försökte jag så snabbt som möjligt få tag på. Tack o lov så var hon okej! <3 Men när hon berättade att hon gått där bara nån timme tidigare gick det rysningar i hela kroppen. Så overkligt! 
 
När man började läsa om terrordåd kom ilskan! Vem kan göra så här mot oskyldiga människor? Det är helt fucking otroligt! När jag nu ikväll även läste att han var nöjd med vad han åtstadkommit kände jag en sån extrem sorg! Jag förstår att vi aldrig någonsin kan förstå hur en sån människa tänker och fungerar men man blir bara så tom. Ett av offren var en 11-årig flicka. En flicka som inte gjort något ont och som hade hela livet framför sig. En pappa blev enligt vittnen troligtvis dödad medans hans barn blev vittne. Familjemedlemmar har ryckts bort, folk har blivit skadade, traumatiserade, barn har fått uppleva saker inga barn ska behöva se. Och så säger han att han är nöjd! Jag blir så arg, så arg så det finns inte ord! Men det vi ska fokusera på nu är offren och inte förövaren. Lås bara in honom och släng bort nyckeln! 
 
MEN att sedan få se alla vackra fina männikor som ställde upp för varandra blanda annat under hashtagen #openstockholm fyllde mitt hjärta med sån värme. Folk öppnade sina hem, åkte runt med mat, filtar och erbjöd främmande människor skjuts. Sådan värme får mitt hjärta att svämma över! Så underbart så det finns inte! För att inte tala om alla poliser, ambulanspersonal, sjukvårdare, väktare m.fl som sprang rakt in i kaoset medan dom skrek åt alla andra att ta sig därifrån för att det var farligt! Det finns inte ord! Dom förtjänar all kärlek och respekt dom kan få! Hela helgen har man sett polisbilar som är överrösta med blommor, poliser, sjukvårdare och andra som får kramar och massvis med blommor! Fina fina Sverige. Vilket fint land vi bor i! Sedan kom manifestationen på Sergels torg och bilderna därifrån talar sitt tydliga språk. KÄRLEK vinner över HAT! Och som kronprinsessan så fint svarade på hur vi ska gå vidare; "Tillsammans!" <3 
 
 
Tillsammans tar vi oss genom detta! <3
 

RSS 2.0