Ny fotografering

Hej igen!

Så har vi hunnit till mitten av september och jag har fortfarande inte hunnit redigera sommarens bilder vilket medför att jag inte hunnit blogga om något vi gjort i sommar i princip! Får se om det kommer lite semesterminnen så småningom :)

En ny vecka har dragit igång igen och en toppenhelg är till ända!

I fredags var jag ledig som vanligt men på eftermiddagen kom min kusin med familj och hälsade på en snabbis! Julia och deras Ellie är lika gamla så det är jättekul aTT se dom leka och lära känna varann :) när dom åkte hem åkte jag in till jobbet för att möta upp alla arbetskollegor för en after work ordnad av företaget. Vi åkte båtbuss till Mariebergsskogen där vi blev bjudna på god mat på terassen! Jättetrevligt hela kvällen men det blev ganska tidigt för på lördag kl 11 var vi bjudna på dop för lille Isak! Jättefint dop och väldigt god fika efteråt! Tårtan som mamma Zarah gjort var ju bara hur fin som helst! På kvällen blev det en spontan drinkkväll med Madde! Killarna var hemma hos dom för att kolla hockey så vi satt här ute på altanen och pratade om allt och inget! Så himla trevligt och timmarna bara sprang iväg! Klockan var efter 03 när hon gick hem :)

Söndagen började med besök från Anna och Camilla! Även där pratades bort en massa timmar och det var väldigt trevligt och massa energi tankandes! När dom åkt hem åkte jag med svärmor till Ikea! Hon skulle köpa skåp och tv-bänk så jag följde med och hjälpte henne! Bilen var bokstavligen fullproppad när vi åkte hem igen! Haha!

Idag efter jobbet var det dags för ännu en dopfotogrsfering! Denna gången på lille Isak! Världens gladaste och charmigaste lille kille! :)

 

 

 

Renovering; Vardagsrum!

 
Näst sista veckan på semestern hittade vi på att vi skulle byta golvet i vardagsrummet. Vi hade en ekparkett sedan innan men den var både repig och inte alls fin i färg. Vår första tanke var att slipa och vitbetsa eller liknande. Eftersom vi inte riktigt kunnat bestämma exakt hur vi skulle behandla det har vi skjutit upp det hela tiden. Men nu ändrade vi oss helt och valde att istället byta golvet till samma golv vi har i hallen på övervåningen. Vi älskar det golvet båda två och helt plötsligt var det så självklart att det var så vi skulle göra! O så bra det blev! Helt klart mitt nya favoritrum i huset!
 
Innan vi bytte golvet hade vi också sålt vitrinskåpet som stått vid matsalsbordet. Det är fint och har hängt med i många år men det har aldrig riktigt känts rätt här i huset. Det passar liksom inte in till resten av min stil. Och är det något jag lärt mig så är det om jag stör mig på något så kommer jag aldrig bli nöjd förrän jag bytt ut det. Så så fick det bli. Jag la ut det till försäljning och 5 minuter senare var det sålt! Hur bra som helst :) Det nya blev IKEAs beståskåp som vi tillslut hängde på väggen. Det var inte tanken från början men det blev verkligen så mycket bättre! Blir en mycket renare och öppnare känsla när man får bort det från golvet + att dammsugaren kommer åt under :) 
 
Efter att golvet var bytt passade jag också på att byta ut tv-bänken mot ett vägghängt i samma serie som det andra skåpet. Det har jag tänkt göra länge och nu kändes det rätt när vi gjorde iordning resten av rummet. Den andra tv-bänken fick åka upp på övervåningen och den vi hade där las också ut till försäljning. 
 
Det sista vi gjorde var att måla om matsalsbord och stolar. Vi hade ett ekbord med vita tygstolar (med ekben). Detta är också något som varit en nagel i ögat länge. Har haft en vit duk på bordet hela tiden för att få bort eken men nu när golvet byttes ut blev det verkligen inte fint ihop! Tanken var att vitbetsa bordet och vi slipade, slipade och slipade till förbannelse (om ni tänkt göra något sånt här, gör det INTE!) Det var helt sjukt va jobbigt och tidskrävande det var. Dessutom fick vi fel färg från färghandeln så bordet fick gula inslag. Att vi inte bara kastade ut bordet genom fönsret där och då alltså!! Men då fick det iallafall vara nog. Då målade vi det helt vitt! Och då fick stolarna samma behandling. En mörk matta införskaffades under och nu blev det precis så bra som jag velat ha det! Pricken över i:t fick bli en ny EOS fjäderlampa i storlek large över soffbordet. Vi hade en medium sedan innan men den har alltid känts för liten så den hänger nu i hallen på övervåningen som taklampa. Blev jättebra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0