Fotografering med vitsipporna

 
Förra veckan fick jag äntligen fota igen. Jag har känt mig lite nere och allmänt deppig ett tag nu så jag längtade verkligen efter att få använda kameran igen. Är det något som får mig på bra humör så är det när jag fotar. Även när bilderna ligger på datorn och man inser att man fått till något guldkorn! Underbart :) Var dock lite stressad och orolig över att fotandet inte skulle bli av överhuvudtaget. Hade tänkt söndag först men då fixade vi mycket hemma och grillade med grannarna. Måndag regnade det, tisdag regnade det, men på onsdag lyckades vi äntligen. Det var inte jättefint väder men det funkade. Inget regn iaf :) Outfiten köpte jag när jag var i Örebro på lördagen innan och det blev så fint som jag tänkt i huvudet! Kul! Lite dåligt med vitsippor tyckte jag men det är väl kanske inte så konstigt med det kalla och regniga vädret vi fått och fortfarande har :/ Här kommer iallafall några av alla bilder vi tog:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre i rad

 
 
 
 
 
 
 
 
Satt precis och kikade igenom alla fotograferingar jag gjort med Julia vid "vitsippsstället" och då insåg jag va kul det är att ha bilder fotade från samma ställe med ett års mellanrum hela tiden! Hon har verkligen växt vår lilla stora tjej <3 Detta ska jag försöka fortsätta med så länge hon vill iallafall :)

Barnloppis och utebliven fotografering

 
Igår var jag och Madde på barnloppis i Säffle på förmiddagen. Många tummar upp för den måste jag säga. stort och rymligt och en massa bra fynd gjorde vi :) När vi kom hem bestämde vi att vi skulle ta fotograferingen vid körsbärsträden i Stadsträdgården som vi pratat om ett tag. Efter många om och men och klädbyten kom vi iallafall iväg men ja vädret var väl kanske inte på vår sida till att börja med. Vi åkte från strålande solsken i Grums till en kolsvart himmel mot Karlstad. Ringde min syster för att kolla väderstatus för säkerhetsskull. Hon sa att det inte regnade så vi åkte ändå! När vi kom fram fick vi till vår besvikelse se att det var gaaanska så kalt på trädet med bara enstaka blommor. Så nån fotografering där blev det inte. Tog kortet ovan lite snabbt på väg tillbaka till bilen iaf :) Eftersom tjejerna var så finklädda så ville vi ändå försöka fota nånting. Så vi åkte tillbaka till Grums och skulle fota vid vitsipporna. Det gick inte heller för blommorna hade dragit ihop sig. Då gav vi upp och kände, bättre lycka en annan dag! Jäkla aprilväder just nu känner jag! 
 

Badhuskalas

 
Igår var vi bjudna på kalas. Badhuskalas till och med! Det var Felicia som fyllde 5 år och bjöd in till kalas. Julia har faktiskt inte varit i badhuset förut så det var lite spännande o se hur hon skulle reagera. Förra sommaren badade vi i grannarnas pool och då var hon ganska rädd. Hon har blivit rädd för att få vatten i ögnen när hon duschar så ja, vi var väl lite spända på vad hon skulle tycka. Hon badade tillsammans med pappa för hur kul jag än tycker det är att bada så är jag väldigt väldigt obekväm med att visa mig i badkläder tillsammans med andra på det sättet :/ Jag Anna och Madde fixade korven till barnen medan barnen började bada. När vi kom tillbaka var Julia helt sjövild i vattnet. Hon åkte rutchkana som om hon aldrig gjort annat och tillslut fick inte ens Fredrik stå nedanför o ta emot henne. "Du simma därborta" skrek hon och pekade på andra sidan av bassängen! Att håret och ansiktet blev blött bekom henne inte överhuvudtaget och hon hade verklien så kul! Nu kommer det bli ett par badhusbesök framöver kan jag tro :) 
 
Stort tack för att vi fick komma! Julia hade som sagt superkul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Vilken härlig helg vi haft! Fredrik jobbade natt så han sov på fredag förmiddag. Då passade jag, Julia och hundarna på att ta en rejäl långpromenad på 7,5 km så han skulle få sova ostört. Att få en snart 3-åring att prata tyst och inte riva halva huset är en utmaning kan jag säga! Så som sagt, det kändes smidigare att hålla oss ute istället :) Jag har ju till och från i ett halvår haft väldigt mycket problem med ont under min häl så jag har haft svårt att gå promenader. Nu kändes det dock som att det gick bra så jag gick längre än jag från början tänkt. Det fick jag dock sota för efteråt! Aj aj! Får nog försöka hitta inlägg eller liknande till skorna för jag vill börja gå igen :)
 
I lördags var vi ett gäng tjejer som åkte till Karlstad och gick på barnloppis. Jag har varit på denna loppis vår och höst sedan Julia föddes och jag gillar den verkligen! Nu fick jag som sagt med 3 tjejer som inte varit där innan och det var kul :) Lite fynd lyckades jag göra också! Lite byxor, några klänningar och lite mer :) Men det bästa var i alla fall KAVAT-sandalerna jag fyndade för en guldtia! Dom var lite slitna men vad gör det? Perfekta för en 3-åring att leka och härja i :) När vi kände oss klara åkte vi vidare in till stan för lite ärenden och en lunch på Wilmas. Hela förmiddagen kändes bara sådär trevlig och totalt avslappnande! Jättekul :)
 
 
 Söndagen bjöd på fantastiskt väder! Då skulle såklart studsmattan på plats igen! Vi har tänkt ställa upp den i flera veckor men det har alltid kommit andra saker i vägen och vi har inte hunnit. Igår tog vi oss som sagt tiden och vilken lycka! Studsmattan är utan tvekan ett av de bästa köpen vi gjort till Julia :) På eftermiddagen fick vi ÄNTLIGEN inviga altanen som tänkt göra i så många veckor. Var helt underbart att sitta där ute och äta! Dock blev det nästan lite för varmt (klagar inte :)) så det blir nog väldigt bra när lamellgardinerna kommit på plats :)

Påskparad 2016

 
Nu är det dags för ännu en tradition. Det blir mycket tradioner här nu, och specillt i påsk märker jag :) Iallafall, tradionen: Påskparaden. Vi började med detta förra året men då var Julia nästan två år och lite för liten för att förstå. I år gick det bättre men nu blev hon lite blyg istället. Vi gick tillsammans med våra vänner Madde och Robin och deras dotter Agnes som Julia nu blivit så fin vän med :) Tjejerna är nästan exakt lika långa och det var så sött att se dom där tillsammans med liknande utstyrsel. När vi kom fram till Sveaparken där allt avslutades så kom en kille och gav oss en lapp med ett nummer på. Julia och Agnus var två av tio peroner som vann pris för bästa utklädnad. Jättekul! Sedan skulle vi upp på scen och stå där medan dom fick ta emot pris och diplom. Stolt mamma! :) Sedan var det bara att gå ner och ställa sig i kön till godiset. För en  varsin godispåse skulle dom ju få också! När vi kom tillbaka till bilen insåg vi att någon kört in i sidan på vår bil..Kul, jättekul verkligen! Långa röda märken på vår svarta bil! Då var det inte så munter stämning i vår bil kan jag säga! Tack och lov hade personen skrivit en lapp och satt på rutan så det löser sig förhoppningsvis. Det värsta är ju allt krångel som blir runt omkring. Inte jättekul direkt!
 
 
 
 
 
Glada tjejer med sitt nya diplom :)
 I godiskön stod dom minsann still :)
 
 
 
 

Påskäggsjakt

 
Under förra veckan så slog det mig plötsligt: I år ska Julia få leta påskägg i trädgården som påskharen varit där och gömt! Vet inte varför jag inte tänkt på det innan men jag är glad att jag kom på det innan och inte efter påsk iallafall :) Detta ska såklart också få bli en tradition från och med nu! Det märks att jag gillar traditioner va? haha! Men jag tycker det är så mysigt att man har en massa såna fina minnen att tänka tillbaka på när man blir vuxen. Det vill jag verkligen ge Julia! Iallafall, Fredrik, eller ja påskharen såklart, hade varit ute och lagt inte mindre än 2 påskägg i trädgården. Ett stort rosa la han i äppelträdet och ett lite mindre lila i utkanten av trädgården. Det rosa fick hon syn på från vardagsrumsfönstret och det var ingen hejd på glädjen. Hon ropade och pekade "Kom och titta mamma, kom o titta pappa". Hon var snabbt ute när vi fått på alla kläder och sedan var det snabba steg till trädet där hon kunde plocka ner ägget. På två sekunder hade hon öppnet det och fått tag i ett litet godisägg som pappret åkte av på ännu snabbare.. haha! Av oss fick hon inte så mycket godis utan ägget innehöll förutom chokladägget en byxdress, ett lypsyl med Olof från Frost (hon har blivit helt galen i lypsel o tar pappas så fort hon får chansen.. Undrar vem hon ärvt det ifrån.. host Fredrik host! haha) och såpbubblor. Det andra ägget fick hon leta lite mer efter. Men när hon hittade det gick det inte att ta miste på glädjen ännu en gång. Vilken lyckad grej detta blev! Det var också väldigt kul att vi lyckades få med allt på film! Ovärdeligt <3 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0