Dopbilder; Samuel

I fredags förmiddag fotade jag dopbilder på Julias kusin Samuel som döptes på lördagen. Det gick så bra och han var så snäll! Enda problemet är väl jag själv som aldrig kan bli nöjd med mina bilder. Det är lite jobbigt för jag tappar mer o mer tron på att jag kan fota, och intresset svalnar. Jag får försöka vända på detta för jag tycker ju att det är såå kul egentligen :)
 
 
 
 
 
 
 

Trappmålning

 
Så var trappan ÄNTLIGEN klar. Det känns faktiskt helt otroligt skönt. Detta är nog det projekt (hittills) som tagit mest tid och varit svårast. Det var många steg att gå igenom för att få det som vi ville och dessutom måste vi ju använda trappan hela tiden så det komplicerade ju också det hela lite mer. Men nu i efterhand var det värt varje timme man slet med detta. För detta har vi gjort helt själva jag och Fredrik, och bara det känns fantastiskt kul :) 
 
Om man ska dra allt lite kortfattat så började vi med att slita bort plastmattebitarna som satt där innan. När det var klart skulle limmet bort från varje steg. Jag satt med en handslip, (vet inte exakt vad man kallar dom) som vi som tur var fick låna av Fredriks bror, och slipade bort allt lim så gått det gick. Sedan slipade Fredrik med sin slipmaskin. Det var nog det värsta med hela projektet. Mer eller mindre hela huset täcktes av ett fiiint slipdamm! När det var klart skulle kanterna fram och bak på stegen slipas ner så dom hamnade i kant med stegen, och sedan skulle allt slipas igen med ett finare slippapper.
 
Här är plastmattan borta och stegen slipade första gången.
 
När all slipning var gjord skulle alla spjälorna på sidan plockas bort och målas separat. Sedan kunde vi äntligen börja måla trappan. Som jag väntat på detta!  Två gånger grundmålning (med ett dygns torkning mellan varje strykning) och 2-3 gånger med golvfärg blev det. Det tog tid minsann! Speciellt eftersom vi inte kunde måla stegen ovanpå när vi sedan var tvungna att gå på dom. 
 
 
Första strykningen på spjälorna påbörjad
 
När trappan var så gott som klar var det dags att måla alla spjälorna. 15 stycken som skulle målas på 4 sidor 5 gånger var ingen lek vill jag lova. Fredrik målade bara några stycken sedan orkade inte hans rygg mer så jag fick ta över och göra i princip alla strykningar. Behöver jag säga att jag höll på o spy på att måla såna där pinnar tillslut? Tur att vi bara har en trappa just nu känner jag :D

Lek med vänner

 
Igår kom Lovisa, Fredrik, Nils och Sigrid hit och hälsade på. Det var längesen dom var här, och speciellt hela familjen. (För Sigrid var det till och med första gången :))  Det var nog i somras nån gång när vi grillade skulle jag tro? Det var iallafall väldigt trevligt och vi pratade (och lekte) bort några timmar väldigt snabbt! :) Som alltid när vi ses blir det mycket husoprat och denna gången var absolut inget undantag. Det letades fram husritningar och vi diskuterade bygglov och diverse annat. Vår plan är att bygga ny altan till sommaren och detta med bygglov är en djungel tycker jag! Men med Fredriks hjälp kanske det kan gå tillslut! :)
 
Nu hoppas jag inte det dröjer lika längre tills vi ses igen allihopa! 
 
 
 
 

Lekparken 20150306

I fredags eftermiddag gick vi till lekparken jag och Julia. Vädret var helt underbart och vi var såklart tvungna att gå ute och njuta av det. Julia har dessutom pratat om att gunga en längre tid nu. Gissa om hon blev glad när vi närmade oss lekparken!  Hon grävde med sin lilla spade och stoppade i hinken, sedan hällde vi ut och började om igen. Gunga ville hon inte göra direkt men efter en liten stund gick det bra och då tyckte hon det var jättekul! :)
 
 

Kärlek <3

 
Dessa bilder är något av det finaste jag sett. Det lyser verkligen kärlek om dom! Det skiljer 11 år mellan dom men det är inget som märks när dom ses. David är så fin mot Julia och pysslar och tar så god hand om henne. Julia i sin tur visar tydligt att hon tycker så mycket om kusin David. Äkta kärlek i sin finaste form <3
 
 
 
 
 
 

Fredagsdejt

 
I fredags träffade vi återigen våra vänner Linda och Selma. Vi har inte setts sedan i november (om man inte röäknar Pomp De Lux partyt då) och det var så fint att se när tjejerna gick fram till varann och kramades det första dom gjorde. Det värmde hjärtat kan jag lova! Dom kom efter lunch och åkte inte hem förrän klockan började närma sig 19. Helt otroligt hur en dag bara kan susa förbi och det känns som det bara gått några timmar. Det bevisar nog hur kul vi har när vi ses. Och småtjejerna härjade och lekte dagen lång. Först några timmar på Julias rum, föökt av lite pannkaksätande och lek på nedervåningen. Vi avslutade med lite Pippi och imse vimse spindel på tv:n. En toppendag helt enkelt och både jag och Julia blev fulltankade med positiv energi. Vi är så glada för våra nyfunna vänner <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0