Körsbärsblom

 
Finns det något finare än körsbärsträd som står i full blom? Det är svårslaget iaf! I söndags var vi som sagt och fotade bland alla dessa fina blommor. Julia var väl inte jättesugen på att återigen stå framför kameran men som tur var hade jag ett paket russin med mig så efter en liten muta gick det lite bättre ;) Starkt solljus gjorde också det hela lite svårare men det är bara att göra det bästa av situationen :)
 
 
 
 
 
 
 

Fotat vid körsbärsträden

Idag drog jag och Julia med oss Jessica till Stadsträdgården för att försöka få lite fina bilder vid dom underbara körsbärsträden. Julia var väl inte jättesugen på att bli fotad idag så jag fick locka med lite russin för att få henne lite mer medgörlig. Fick väl kanske inte jättemånga fina bilder men några blev det iaf :) 

Vitsippor

 
Idag fick vi återigen till en fotografering i vitsippshavet. HÄR är bilderna från förra årets fotografering. Idag var det dock lite lite vitsippor men vi gjorde ett försök och fick faktiskt till många bra bilder ändå. Man har alltid en bra eller dålig känsla i magen efter varje fotografering, och denna gången var den känslan bra! :) 
 
Förutom att fota har svärföräldrarna och Fredriks bror med familj varit här idag. Svärmor hjälpte mig att ta hand om allt gammalt skräp av förra årets blommor i rabatterna och det var ett rejält träningspass kan jag säga. Vi höll nog på ett par timmar och vi slet rejält. Men nu är det äntligen klart. TACK snälla för hjälpen! Fredriks bror hjälpte oss med att gjuta en bit utanför garaget. Det har varit en hög kant där men nu är den borta :) TACK för hjälpen där också! När alla åkt hem passade vi även på att måla lite på fasaden. Vi köpte en provburk för att testa färgen så vi kan bara måla en liten bit. Men stor skillnad det blir det! Och bra också för den delen. Nu måste vi köpa mer färg o måla måla måla!! Bara det kan sluta blåsa nån gång. Det är nackdelen med att måla ute. Vädret måste stämma exakt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förskoleuppföljning

 
 Idag var det äntligen dags för förskolesamtal. Lite uppföljning om hur det går o.s.v. P.g.a sjukdom och andra saker har mötet flyttats fram flera gånger men nu var det dags. Det var så kul att få lyssna på hur dom upplever Julia och få ännu mer info och bilder om vad dom gör och så vidare. Allt går så bra för henne och hon är med väldigt med och nyfiken fick jag höra. Hon pratar dessutom väldigt mycket och ja, det gör hon verkligen just nu. Pang sa det så pratade hon helt plötsligt en massa. Det är så otroligt skönt att återigen få bekräftat att hon är trygg och trivs bra på förskolan. Det har vi ju såklart märkt men det är även skönt att få höra det från personalen. 

Hök

 
Förra veckan tittade Fredrik av en slump ut genom fönstret på baksidan och fick syn på denna i trädgården. Vi har gogglat och frågat vår expert, Fredriks pappa, och har kommit fram till att det är en duvhök eller en sparvhök. Mest troligt en duvhök. Som ni ser har han en fågel i klorna och när vi tittade ut lite mer fick vi se att det låg fjädrar överallt utanför fönstret. Detta hände alltså precis utanför fönstret och vi hörde eller såg inget. 

Leklandetpremiär

Vi har länge pratat om leklandet, ja nästan ett år nu fram och tillbaka. Vi hade planer på det för några veckor sedan men det blev inget. Men så igår var det äntligen dags. Moster Malin och Tobbe följde med och det var lite svårt att avgöra vem som var mest taggad. Tobbe är nog min gissning! Haha! 
 
Jag hade utrustat mig med både systemkamera och filmkamera detta premiärbesök, men fick snart inse att nej, detta funkar inte. Dåligt ljus och en mamma som också ville vara med och leka fick mig att låsa in både väska och kamera i ett skåp och fota och filma med mobilen under resten av besöket. För fota det var jag ju ändå tvungen. Haha! 
 
O vilka roliga timmar vi hade tillsammans. Julia älskade rutschkanorna, både den lilla blå och den lite störra röda, men bollhavet var nog ändå den stora favoriten. Hon slängde sig och ålade sig mest hela tiden bland alla bollarna. Pappa Fredrik och Tobbe vågade sig dessutom på Fritt fall (tror den kallades nåt annat men det är den typen iaf) Jag och Malin fegade ur men nästan gång kaaanske. :) Efter över 2 timmar var vi både trötta och hungriga så vi åkte till jobbets café (Café Rosteriet) och fikade tillsammans innan vi skiljdes åt. En supermysig förmiddag som vi måste göra om vääldigt snart! 
 
 
 
 

Påsk 2015

Dessa lediga dagar har verkligen gått otroligt snabbt, men trevligt har vi haft :) Fredrik var pappaledig onsdag och torsdag så Julia fick vara hemma med pappa och mysa. Otroligt värdefullt för dom o få lite tid tillsammans. Jag jobbade dessutom förmiddag så vi hade hela eftermiddagarna tillsammans hela familjen.
 
Skärtorsdag: Fredrik var som sagt ledig och jag kom hem efter 14. Eftermiddagen gick åt till att städa och fixa iordning för på kvällen kom Malin och Tobbe hit på spelkväll. Pontus kom också en stund men han var aldrig med och spelade. Mitt nyköpta spel Logospelet blev det denna gången. Kul med nåt annat än Med Andra Ord nån gång faktiskt. O kul var det också så det blir nog fler spelkvällar med detta spelet :)
 
Långfredag: Solen lyste när vi vaknade och därför blev det den årliga Äggpromenaden som vi har här i Grums. Vi gick alltid den när vi var små så det blev minst sagt en tradition. När jag flyttade till Karlstad blev det ingen promenad på 7 år. Förra året regnade det så då gick vi inte. Men i år var det dags igen. För er som inte vet vad äggpromenaden är så är det en några kilometer lång tipspromenad med 12 frågor (En vuxenversion och en för barn). Man får sedan ett ägg per rätt svar och barnen får en godispåse. Ska bli så kul att få göra detta till en tradition även för Julia fortsättningsvis! Malin och Tobbe följde med oss hem efteråt och fikade med kladdkaka och påskmust ute i solen. Efter en stund kom även svärföräldrarna och fikade med oss. När vi fikat klart tog jag med mig svärmor och Julia i vagnen för att leta lite påskris att ha här utanför. Fredrik och svärfar stannade hemma och fixade med dörr och dörrkarm till Julias rum. Nu är det fixat och Julia har äntligen en dörr till sitt rum igen. På eftermiddagen kom även pappa och hjälpte till att fixa alla andra dörrar på nedervåningen så nu är det ÄNTLIGEN klart och vi kan snart skicka iväg alla dörrar på lackning! :D Sist kom även Julias mormor och Malin och Tobbe igen. Vi fikade igen och Julia fick en väldigt uppskattad påskpresent av Malin och Tobbe. En alldeles egen Pippi-docka och favoriten, ett paket russin! Haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påskafton: Solen lyster återigen men det var fortfarande lika kallt så den tjockare jackan åkte på när vi åkte för att vara med på påskparaden med Julia. Detta var första gången vi gjorde men även det var en väldigt mysig grej och något vi förhoppningsvis fortsätter med :) När vi kom hem var det i princip bara att byta om för att åka på påskmiddag hos mina föräldrar. Vi blev bjudna på jättegod påskmat som alltid när mamma står vid spisen. Dessutom blev vi bortskämda med påskägg alla 3. Efter maten blev det en tur till lekparken där Julia fick gunga och åka rutschkana. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påskdagen: Vi var återigen bjudna på middag, denna gången hos svärföräldrarna. Men först fick vi åka och köpa nytt bilbatteri till Saaben då den helt plötsligt inte startade på långfredagen. Så himla trist när bilarna   krånglar! När detta var klart blev det som sagt middag hos svärföräldrna tillsammans med Fredriks bror m. familj. Vi blev bjudna på potatisgratäng och otroligt god fläskfilé! Till efterrätt blev det en påskig chokladtårta och ja, vi rullade väl i princip därifrån ;) Vi lev återigen bortskämda med påskägg och Julia fick såpbubblor i sitt. Väldigt kul tyckte hon (det lilla hon hann blåsa innan hon hällde ut allt på altangolvet :)) När vi åkte hemåt runt 19-tiden släppte Fredrik av mig hos Jessica för en filmkväll. Så mycket film blev det inte då vi pratade bort en massa tid och sedan såg alla avsnitt av Ack Värmland istället. Hon hade inte sett dom än och mig gjorde det absolut inget att se dom igen. Jag bara älskar den serien! :) Runt midnatt körde hon hem mig till Grums igen. Så snällt gjort! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett försök till kusinkort. Var inte helt lätt att få alla glada och nöjda samtidigt men detta blev ändå okej :)
 
 
Annandag påsk: Förmiddagen gick åt till att byta bilbatteri på Saaben (och hålla alla tummarna att den skulle starta sen, vilket den gjorde) och sedan byta däck på båda bilarna. Medan Fredrik höll på med det och Julia sov så fint ute i vagnen passade jag på att rensa den stora rabatten på framsidan på allt gammalt skräp. Varje gång jag gör detta svär jag lite och säger att nu blir det gräs här. Så även denna gången kan jag meddela. Jag har inga gröna fingrar överhuvudtaget och tycker inte detta är kul alls. När det väl blommar på sommaren är det ju väldigt fint. Men det tar alldeles för mycket tid för min smak. På efermiddagen var vi bjudna på middag IGEN! Denna gången var det min farmor som bjöd och denna gången blev det potatis, lax och romsås! Riktigt riktigt gott säger jag som älskar lax! Denna helgen har vi verkligen blivit ordentligt bortskämda med middagar överallt. Väldigt tacksamt :) Det sista vi gjorde för dagen var att måla alla dörrlister till dörrarna här på nedervåningen plus till Julias rum. när jag sedan landade i soffan på kvällen var jag rejält trött kan jag lova :)

RSS 2.0