Första året i huset

Vårt hus förra vintern. Trädet i mitten på bilden är nu borta. Detsamma gäller för alla buskar till höger på bilden. 
 
Idag är det exakt ett år sedan vi satt på banken och skrev på pappren som gjorde oss till husägare. Ett otroligt stort steg, men ack så roligt! Vi bytte även bostadsort från Karlstad till Grums, vilket jag tyckte var jobbigt i början. Även att lämna lägenheten kändes i hjärtat (väldigt länge) Det var vårt första gemensamma hem som vi bott i över 7 år. Men samtidigt så var det ganska ohållbart att bo kvar där. Tredje våningen utan hiss är ingen hit med ett litet spädbarn och två hundar. Att lämna Karlstad som sagt också tufft ett tag. Framförallt för att alla mina vänner bor där, jag var mammaledig o vi bara hade en bil. Kände mig ofta låst. Men vännerna kom till mig och nu när jag jobbar så är jag i Karlstad varje dag. Så det är inget problem längre. Vi fick dessutom ett stort hus med mycket yta som vi önskat och läget kan man verkligen inte klaga på. Så som sagt, vi trivs! 
 
Mycket har hänt i huset under detta första år också:
 
Vi började med att byta ut den direktverkande elen mot bergvärme. Ett rejält stort projekt men värt varenda timme och krona!
 
Köket: Vi målade furutaket vitt, tog bort bröstpanel och tapet och ersatte med en helvit tapet. Det ljusblåa kaklet ovanför diskbänken byttes mot ett vit. Ett köksskåp togs bort och ersattes av en diskmaskin. Skåpluckorna fick även nya handtag. 
 
Vardagsrum: Furutaket målades vitt, och då fick vi även måla väggarna. Dom var vita innan men när taket blev vitt såg dom helt plötsligt gula ut. 
 
Nedre hall: Furutaket målades vitt. 
 
Tvättstugan: En liten upphöjning tillverkades och klinkers las där. (där bergvärmepumpen står), vi köpte även en torktumlare.
 
Lilla toan: Totalrenovering. Gul plastmatta och vävtapet byttes ut mot svart klinkers och ett matt vitt kakel. Golvvärme las också vilket verkligen är underbart :)
 
Hobbyrum: Husets 2 bruna fönster målades vita. 
 
Garage: Klinkers las på golvet och väggarna målades vita (dom var helt omålade när vi flyttade in) Även garagedörrarna är bytta mot en motordriven port.
 
Övre hall: Furutaket målades där också.
 
Julias rum: Totalrenovering med ny tapet, nytt golv och nytt paneltak. 
 
Vårt sovrum: Garderobsdörrarna målades om från rosa till vitt, och fick nya handtag. (en tillsvidare lösning)
 
Utomhus har vi också pysslat en del. Vi har tagit ner ett stort träd på framsidan och ett äppelträd på baksidan. Vi har även fällt tre väldigt stora träd. En rönn och två lönnar. Så underbart att få bort alla stora träd. Har även tagit bort stor rabatt (eller vad man ska kalla det) på framsidan med massa buskar och blommor. Altanen är helt riven.
 
Det känns inte som man gjort så mycket men när man börjar skriva upp allt inser man att vi faktiskt gjort en hel del ändå :) O mer blir det! Nästa år ska vi försöka få alla dörrar fixade och vitlackade. Vi ska ÄNTLIGEN måla huset vitt och vi ska bygga ny altan (helst inglasad på en gång men det får vi se hur det blir) Vill också byta ytterdörr, göra iordning både hallen uppe och nere, måla trappan och renovera tvättstugan. Men allt handlar om tid och pengar så vi får se hur det blir. Men mål och visioner måste man ha :)
 
 
 
2