Vi har blivit med pool

Ända sedan jag var liten har jag drömt om ett hus med pool! Sedan dess har jag tjatat om att: "när jag köper hus ska jag ha pool" Jag har alltid älskat att bada och är ofta först i och sist upp! Till vårt hus tillkom tyvärr ingen pool och det blir nog även lite svårt att skaffa en riktig, nergrävd då vår tomt sluttar i olika etapper. Så därför beslutade vi oss för att skaffa en sån där rampool som står i var och varannan trädgård nu för tiden :) 
 
När vi väl bestämt oss för vilken vi skulle ha (velade mellan 3,66 och 4,57 i diameter, slutade på den stora) så var den såklart slut överallt! Vi hittade tillslut EN på Ica MAXI i Kumla! Ja ja vet, inte nästgårds direkt, men skulle vi få en pool var det bara att åka dit. Och det gjorde vi, och hade en jättetrevlig stund tillsammans jag och min lilla familj :) 
 
Nästa problem blev lutningen på gården. Bredden på gräsmattan räckte preciiiis men så lutade det lite. Inte som man ser med blotta ögat men det syntes klart och tydligt när vattnet kom i. Så det vara bara att tömma ur igen och försöka plana ut alltihopa. Efter mycket om och men (TACK Lenny och Johanna för hjälpen) så fick vi den att stå bättre och vi kunde återigen fylla på med vatten. Nästa grej var alla kemikalier. Mycket att lära sig och usch va rörigt det var med ph-värden, chockklor m.m Tillslut fick vi dock ordning på det också och vi kunde äntligen börja bada! Och som vi har badat sen! Vi hade verkligen tur med vädret efter poolköpet, och har därför typ bosatt oss där i! Fredrik köpte två stycken luftmadrasstolar och dom var dom årets bästa köp! Så otroligt underbart att halvligga där i och sola. Poolen var verkligen värd allt sitt slit! :)
 
TACK till Johan och Nina som kom och hjälpte oss att bygga upp poolen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Värmskogs räksmörgås

I lördags kväll åkte vi till Värmskog för att äta deras omtalade räksmörgås. Jag har inte tyckt om räkor tidigare så därför har jag aldrig varit där. Nu har jag lärt mig att tycka om det så nu ville jag också pröva det alla pratar så om! Vi planerade att åka med Malin o Tobbe men frågade även farmor om hon ville följa med, och det ville hon :) När vi kom var det fullt på bänkarna mot vattnet så Fredrik tog ett bord på andra sidan. Men precis när vi beställt och fått våra smörgåsar så blev ett bord ledigt på sjösidan. Ibland ska man ha lite tur :) Precis när vi ätit färdigt kände jag en stor vattendroppe på armen. Inte långt efter en till och en till. Snart var regnet ett faktum och vi fick fly in och vänta ut regnet. Då passade vi på att köpa varsin glass också! Jag tog en mjukglass (har längtat efter en sån hela sommaren men ändå inte lyckats äta någon) och tog den i en bägare för jag var ganska mätt. Det kvittade kan jag säga för min mjukglass var större än alla andras! Så där fick jag mjukglass så jag teg iallafall :)
 
 
 
 
 
 

Farfars födelsedag

I lördags skulle farfar fyllt 78 år om han hade fått leva! Farmor ville såklart åka till kyrkogården med en bukett blommor denna dagen. Hon frågade om jag och Julia ville följa med och det gjorde vi ju såklart. Även Malin följde med. Det var en solig och väldigt varm dag! Lite väl varm för att vara på kyrkogården egentligen men vi höll oss mest i skuggan. Efter att vi varit hos farfar och gjort fint gick vi även till mormor och morfar med en bukett som Malin plockat i mammas trädgård. Så dom fick så fint allihopa! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Babyshower

Dags att försöka få lite liv i bloggen nu kanske? :) Har väl egentligen inte tiden nu under sommaren när man pysslar med så mycket annat men ja gör ett försök iaf!
 
Idag har jag varit på min allra första babyshower, för Jeanette. Hennes kompis och syster hade ordnat allt så fint med blöjtårta (såklart på en babyshower), lite paj och annan plockmat och lite dessert! Vi var vid en kolonistuga på Kroppkärr. Jag har aldrig varit där innan men åh så mysigt det var! Vädret var verkligen på vår sida hela kvällen och solen lyste i princip hela tiden. Jeanette blev väldigt överraskad och hade inte anat någonting. Så kul när överraskningsgrejer verkligen blir en överraskning fullt ut!
 
 
 
 
 

RSS 2.0