RAW-problem

 
 
 Håller på o kämpar med RAW-formatet nu och har verkligen insett vilken stor skillnad det blir på bilderna i RAW-och JPEG format. Redigerar lite i Camera RAW och PS och får till det någorlunda bra (tycker jag iallafall). Men när jag laddar upp dom här på blogg.se blir dom mer dassiga i färgen igen och jag kan verkligen inte lista ut varför! Någon som vet varför eller vad jag gör för fel? 

Kärlek

 
Ännu en bild från fotograferingen. Känns som jag kommer bomberdera er lite med såna bilder, men det är ju så många fina jag vill visa er! Detta är en av mina favoritbilder. Så fin känsla i bilden <3
 

Gravidbilder ♥

 
Har hunnit med lite mer redigering från gårdagens fotografering nu, och här kommer några fler guldkorn :) Är så mycket att gå igenom och jag inser att det kommer ta tid! Men vad gör det när det är det roligaste som finns?!
 
 
 
 
 
 

Gravidfotografering på Skutberget

 
 
 Idag fick jag återigen chansen att fota en gravidfotografering. Denna gång var det min vän Kristin och hennes Jesper som stod framför kameran, och platsen blev Skutberget (exakt samma ställe som jag fotade Lovisa för nästan exakt 2 år sedan när hon väntade Nils) Den platsen kommer jag återvända till många gånger om jag får fler fotoförfrågningar för ljuset där var helt fantastiskt! Jag blev helt lyrisk varje gång jag tog en bild o såg det fina ljuset! Jag har sagt det förr men säger det gärna igen: Jag älskar verkligen att fota! <3
 
När vi kom dit träffade vi på Linda som var i full färd med att fota en barnfotografering. Lite kul att vi valt exakt samma plats på samma dag :) 
 
När jag kom hem kastade jag mig nästan till datorn för att kika på bilderna och börja redigera. Är alltid så nervös innan jag får titta på bilderna i datorn. Man har oftast en känsla efter avslutad fotografering om resultatet blev bra eller inte. Denna gången kändes det väldigt bra och jag hoppas att Kristin och Jesper blir nöjda med bilderna! :) Bjuder på en bild tills redigeringen är klar (försöker mig på RAW men det går väl sådär :/)

Julias rum

 
Julias rum är ett projekt som aldrig blir klart känns det som! Renoveringen höll vi på med under mars-maj, sedan kunde jag äntligen börja inreda! När vi la nytt golv så fick vi ta bort dörren och den har inte kommit på plats än då den ska lackas vit o lite mer pyssel. Föutom det och dörrfoder på in-och utsida börjar hennes rum nu bli klart (förutom några tavlor) och hon har t.o.m börjat sova där nu! Älskar rummet och det blev ungefär så som jag tänkt :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Lek & bus med Selma

Idag har Linda och lilla Selma varit här och lekt med oss. Vi har följts åt länge jag och Linda på både blogg och instagram men idag var det faktiskt första gången som vi sågs och umgicks. O så kul vi hade! Barnen var väl lite reserverade till en början men när Julia fick massa pussar av Selma släppte det helt och dom busade och härjade ordentligt. Så kul att se! O Theo fick en ny vän i Linda också. Han var på henne hela tiden, pussade o härjde på :) 
 
Var iallafall en jättetrevlig förmiddag och så kul att se Julia ha så kul med barn i sin egen ålder <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farmor 75 år

 
I torsdags fyllde farmor 75 år så igår var det kalas hemma hos henne med familj och vänner. Har varit hos henne o grejat flera gånger denna veckan p.g.a detta. I onsdags åkte vi och handlade och i fredags var jag, Malin och Julia där och ställde iordning bord, dukade och förberedde det mesta inför lördagen. 
 
Och så trevligt det blev! Nästan alla kunde komma och det verkade som att alla hade trevligt och med 3 barn var det full rulle hela tiden. Härligt! Farmor verkade också nöjd med sin dag och det är ju det viktigaste! :) Julia och Ellie (dom är tremänningar) kikade lite på varann men det var kanske inget överdrivet intresse från någons sida. Haha! Det är ju väldigt kul annars för det skiljer nästan exakt 1,5 månad mellan dom och dessutom är dom födda på EXAKT samma klockslag. Det är häftigt! 
 
Maten var helt makalöst god! Det var thaimat som mamma fixade via hennes arbetskamrat. Vi betsällde samma mat när Pontus tog studenten och den är som sagt helt makalöst god! Thailändskorna kan verkligen laga mat! Desstuom var det helt otroligt fint dekorerat och speciellt en vattenmelon som hon gjort som en blomma. Jag kan verkligen inte förstå hur det ens är möjligt att göra något så fint! :) 
 
Till efterrätt blev det såklart tårta, en prinsess och en chokladtårta med vit marsipan! Jättegoda båda två, och efter all mat var man i matkoma ett tag :) När alla åkt hem stannade vi kvar och hjälpte till att duka bort och diska av allt. Vi kom hem lite efter 21 och då kom Jesper, min kusin, och hans Malin förbi och vi pratade bort ett par timmar. Dom gick inte hem förrän bortåt 1 på natten och då gick vi och la oss. Påfyllda med massa positiv energi! Mer plats åt folk som man får det av nu! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vänskap

På senaste tiden har jag funderat mycket på detta med vänskap! Vänskap är något som ska äkta och från två håll. Jag har genom mitt liv gått på många nitlotter när det gäller vänskap och jag har aldrig kunnat förstå vad jag gjort för fel. Det jag inte förstod då men som märks helt glasklart nu stavas AVUNDSJUKA! Ett ord som står mig långt upp i halsen och som verkar förfölja mig vart jag än går. Jag har alltid varit mån om andra människor, velat hjälpa dom jag kan och mår på riktigt väldigt bra om jag kan hjälpa någon att må lite bättre! Nu är såklart inte jag nån perfekt person som aldrig gör fel, men jag har alltid trott att om jag är snäll mot personer och bryr mig så kommer folk att göra detsamma mot mig. Men där tar jag tyvärr miste gång på gång. Istället har jag blivit utnyttjad om och om igen för att jag är snäll och aldrig säger ifrån. Detta är jag så förbaskat trött på nu och det är dags att sätta ner foten. Jag är en bra vän, det vet jag och jag kommer i fortsättningen inte gå med på att bli illa behandlad! Det är slut på detta nu! Har insett mer och mer att jag inte orkar lägga massa energi på människor som inte ger mig någon positiv energi alls. Och om någon tänkt ta åt sig nu så gör inte det! Eller gör det om du känner dig träffad men detta är inte riktat till någon speciell utan jag behövde bara skriva av mig lite om hur jag känner och har känt länge. 
 
Och till er fina människor som bryr er, finns där o lyssnar eller vad som helst! Jag finns alltid för er <3

Gravidfotografering

I torsdags kom Lovisa hit med sin lilla familj :) Planen var gravidfotografering men även att vi skulle få umgås allihopa såklart! Det blev mycket hus o renoveringssnack då vi är nyblivna husägare allihop. Lite gravidfotografering och sedan avslutade vi med pizza innan dom åkte hem med en trött Nils. En jättetrevlig eftermiddag på alla sätt, och med massa energipåfyllning! 
 
 
 
 
 
 
 

Ute med kånken!

 
 
Min lilla snutt var ute och gick med pappa i våra gamla kvarter på Norrstrand för att hälsa på Jonas o Jeanettes lilla nytillskott Isa. Så liten och så otroligt söt var hon! Är svårt att greppa att Julia varit så liten, ja 500 g mindre t.o.m. Jag kan verkligen inte komma ihåg att hon var så liten! O så stor hon kändes nu helt plötsligt. Min lilla stora tjej <3
 
 

RSS 2.0