Långfredagen

Långfredagen började som alltid nu för tiden med äggpromenaden. Denna tipspromenad på några kilometer har vi gått sedan jag var liten och det är en kul tradition att hålla vid liv tycker jag. Dessutom går ju typ resten av Grums också så man träffar alltid en massa kända ansikten. Kul! Vi gick tillsammans med mina syskon och Tobbe likt förra året. Det kanske blir den nya tradionen? ;) I år delade vi på en kupong jag och Fredrik ( eftersom man får ägg för varje rätt svar och varken jag eller Fredrik äter ägg kändes det som det räckte med en kupong till oss) och Julia fick en egen med barnfrågor. 9 rätta svar (av 12) fick vi ihop i år. Det är det mesta vi fått sedan vi började gå tillsammans så det var kul :) Alla barn får godispåse och Julia fick själv gå fram och hämta sin. Ganska så nöjd unge kan jag säga :) 

 
 
 
 
 
 
 
 
I det gula huset i bakgrunden gick jag mellanstadiet. Känns så konstigt att Julia nu lekte på samma ställen som jag gjorde för många år sedan :)
 
När vi kom hem blev det lite pysslande inför kvällens grillmiddag och sedan var det dags för kalas för Nina som fyllde år dagen innan :) Där blev vi bjudna på jättegod pastasallad med tårta som efterrätt. Så när vi åkte hem för att förbereda grillning var man ju inte direkt hungrig :) 
 
Som sagt, grillning på kvällen med Malin och Tobbe. Killarna skötte grillen och det gjorde dom riktigt bra! Det blev verkligen supergott. Tanken var ju också att vi skulle sitta ute på altanen och äta men det fick vi skippa då vädret inte riktigt var på vår sida. Det regnade till och från hela dagen. Men men det spelade inte så stor roll för vi hade supertrevligt iallafall. Det är så kul att umgås med dom för det är aldrig några sura miner, spydigheter eller andra otrevligheter. Bara lättsamt och trevligt hela tiden :) När vi sedan drog igång att faceswapa med MSQRD appen så spårade det helt. Herregud va vi skrattade! 
 

Påskdukning 2016

 
Årets påskmiddag blev hos oss i år. Eftersom svärföräldrarna är mitt  i en flytt och mamma skulle jobba på påskafton så bestämde vi att vi skulle ha påsmiddag hemma hos oss med Fredriks familj. Senare visade det sig att mamma fick ledig på påskafton så då kom mamma, pappa, min bror och min farmor också, så vi blev tolv personer med barnen. Jättemysigt när (nästan) alla är med :) Eftersom vi var hos oss fick ju jag stå för dukningen. Jag älskar att fixa med fina dukningar så det gör jag så gärna. Har funderat o tänkt hela veckan hur jag skulle göra och jag blev väldigt nöjd :) Det positiva när man har mycket vitt som bas är att det går att duka med vilken färg som helst och det lyser upp så fint! 
 
 
 
 
 
 

Glad Påsk

 
 
 
 
 
 
Glad Påsk till er alla! 
 
I år har jag längtat väldigt mycket till påsk och några extra lediga dagar tillsammans :) Jag börjar gilla påsken mer och mer men jag är som sagt inget fan av massa färg så mitt påskpyntande är minst sagt lite färglöst. MEN gula blommor tycker jag är jättefint till påsk och allt vårt vita så det har jag införskaffat flera stycken i år :) 
 
Hoppas ni har en fin långfredag. Denna dagen brukade jag och Fredrik alltid avsätta till städning av vinden när vi bodde i lägenheten. Var så skönt att göra det när man alltid var långledig iallafall. När vi flyttade tog vi upp en gammal tradition för mig som kommer från Grums. Nämligen äggpromenaden. Snart ska vi byta om och åka på kalas till Nina som fyllde år igår :) Ikväll blir det grillning här hemma med ett gäng :) Tanken var att inviga altanen men vädret var inte på vår sida idag heller så det blir nog inget med det. Verkar inte som vädergudarna vill att vi ska använda altanen.. haha!