Låt oss hjälpas åt!

 
Kärleken i mitt liv!
 
 
Dom senaste dagarna har en bild på 3-årige lille Aylan funnits överallt på tidningsomslag och i sociala medier. En bild på en liten liten pojke i t-shirt, kortbyxor och små små gympaskor som ligger med huvudet ner vid strandkanten på en strand i Turkiet. Detta kunde varit vilket litet barn som helst. Men denna lilla kille föddes tyvärr på fel plats just då och fick i sitt korta liv inte uppleva mer än krig och elände. Det är verkligen så svårt att greppa hur livet kan vara så orättvist. Att vi sitter här i vår trygga tillvaro och klagar på småsaker medan människor flyr för sina liv i en annan del av världen. 
 
Bilden har nog inte lämnat någon oberörd och hur illa man mår av att se detta så tror jag tyvärr att det var nödvändigt. Det har väckt ett otroligt engagemang och jag hoppas att detta är en vänding till något bättre. Inget barn, eller vuxen människa för den delen, ska behöva uppleva detta som miljoner människor gör just precis nu, hela tiden! Dom är i akut behov av hjälp och vi måste alla visa engagemang i detta! Skänk en slant, samla ihop kläder, blöjor ja vad som helst och skänk till människor i nöd. Som så många skrivit så kunde det varit DU som varit tvungen att fly med din familj. Vi kan nog alla hålla med om att vi hade gjort vad som helst för att rädda våra barn! Precis som Aylans pappa gjorde när han tog med sin familj ut i en båt på Medelhavet. Nu är han ensam kvar och jag kan för mitt liv inte föreställa mig hur han känner sig nu. Det är förjävligt att världen ser ut såhär! 
 
Det är inte du och jag, det är VI! 
 
 
 

Röda Korset

Sms:a AKUT 100 till 72 900 för att skänka 100 kronor till Röda Korsets arbete.

Du kan också skänka via Röda Korsets hemsida.

Bankgiro: 900–8004

Plusgiro: 900 800–4

Skriv Katastrofhjälpen i inbetalningen.

 

Hoppets stjärna

Postgiro: 900253–6

Bankgiro: 900–2536

Skriv flyktingar i inbetalningen.

 

UNHCR

FN:s flyktingorgan UNHCR är på plats i Grekland för att hjälpa flyktingarna på Medelhavet. På derashemsida kan du skänkavalfritt belopp för att hjälpa till.

Plusgiro: 90 01 64-5 

Bankgiro: 90 0-16 45

 

Rädda barnen

Organisationen har insatser för familjer och barn som flyr krigets Syrien. Genom att skänka pengar tillKatastroffonden stödjer du deras arbete. Rädda barnen finns också på plats i Syrien, Irak och Jemen.

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033

 

UNICEF

Även FN:s barnfond finns på plats i katastrofområdena för att hjälpa barn som flyr. Ge valfritt belopp påUNICEF:s hemsida.

Postgiro: 90 20 01-7
Bankgiro: 902-0017 

 

ActionAid

Alla flyr inte mot Europa. Många familjer bor i stora flyktingläger i närliggande länder och Action Aid finns på plats i Libanon och Jordanien.

Postgiro: 90 00 83-7

Bankgiro: 900-0837. Märk inbetalningen "Syrien".

 

Läkare utan gränser

Organisationen patrullerar på Medelhavet med egna fartyg för att rädda flyktingar ur vattnet.

Plusgiro: 900603-2

Bankgiro: 900-6032

Swish: 9006032

Eller skänk pengar via hemsidan.