Blodmåne

 
 Ingen har väl missat att det skulle vara (och var) såkallad blodmåne inatt? Det skulle börja runt 4 på morgonen och hålla på till strax före halv 6. Som tur var (det brukar jag inte tycka vanligtvis :)) så började jag jobba 6 imorse och hann därför få se slutet på denna blodmåne. Det var faktiskt häftigt att få se och ännu häftigare hade det säkert varit att se klockan 4. MEN så morgonpigg är jag definitivt inte! Kameran åkte såklart fram och jag hann ta några snabba bilder innan det var dags att åka till jobbet. Kul att få på bild men det hade såklart blivit bättre om jag hunnit rigga med stativ o.s.v. 
 
 
 

Semesterminnen; Kolmården 15 juli

 
I mitten av juli åkte vi på en minisemester till Kolmården/Stockholm tillsammans med Julias farmor, farfar och kusin David. Kolmården kändes som ett bra resmål i år då Julia känns stor nog för att kunna njuta av besöket och dessutom har hon älskat djur sedan hon var riktigt liten. Jag längtar så otroligt mycket efter att få ta med henne till Astrid Lindgrens värld men det känns som att det är lite roligare när hon är lite större och vet vilka alla karaktärer är (så nästa år hoppas jag på! :)) Så som sagt, i år fick det bli Kolmården och det blev väldigt lyckat. MEN nästa gång åker vi inte mitt i juli när alla andra också har semester. Herregud så mycket folk det var! 
 
Julia hade iallafall en toppendag och djuren i all ära men Bamses värld var favoriten. Det kan jag verkligen förstå för vilket fint jobb dom gjort där. Allt var så genomtänkt och fint uppbyggt! Dom hade verkligen tänkt på detaljer och det älskar jag!
 
Vi tog med henne på delfinshowen för det trodde vi att hon skulle uppskatta. NEJ! det var helt fel kan jag säga. Hon hade myror i brallan hela tiden och ville verkligen inte sitta still. På Bamseteatern däremot, där satt hon som ett ljus och sa ingenting :) Skalmans bilar var också en favorit. Lite rädd i början men sen ville hon inte gå ur. Det som var lite synd var att vi sparade Bamses värld till sist (vi blev rekommenderade det eftersom det var så mycket folk i början av dagen) så vi hann inte vara där så länge som vi önskat tyvärr! Annars hade vi som sagt en toppendag och jättefint väder. Lite lite regn och lite åskmuller men inte mer än så som tur var :) Dagens sämsta var väl när vi tittade på aporna och jag fick fiskmåsbajs rakt i huvudet! Bland det äckligaste jag varit med! Fy farao! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer ni ihåg lilla Enzo som föddes 2006? Såhär ser han iallafall ut nu! :)
 
 
När vi var på Kolmården 2010 så fick man åka runt Savannen med egen bil. Detta försvann ganska snabbt (det förstår jag, herregud så mycket avgaser för djuren därinne!) och har istället ersatts av en Safari-linbana. Eftersom jag inte gärna lämnar ifrån mig barnvagnen så valde vi att dela upp oss och åka. Fredriks föräldrar och David åkte först medan jag, Fredrik och Julia gick runt i parken och kikade. När dom kom tillbaka bytte vi. Julia hade tyvärr hunnit somna då så hon fick inte åka med. Kön för att åka var tyvärr helt galen lång och vi stod säkert där i 1 timme (turen tog inte ens en halvtimme) och tyvärr var det heller inte värt väntan. Kan ju varit för att vi sett detta innan men men, nu har vi testat detta också :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagens lekdejt

 
I söndags hade vi en av dom mysigaste eftermiddagarna på länge! Jag och Anna hade pratat lite om att ordna en lekdejt med alla barnen. Vi sågs ju allihop när Agnes fyllde 2 år och det var så trevligt då att vi tyckte vi skulle samla ihop alla igen. Anna styrde upp allt och i söndags var det då dags. Det är så smidigt att vi bor grannar (nästan alla) så vi hängde här ovanför hos Liam och Carl. Barne fikade och åt alldeles för många kakor. Haha! Men så får det vara ibland :) Sedan var det lek för hela slanten och det roligaste var helt klart en förvaringslåda med hjul som dom körde ner för en backe på gräsmatten. Så otroligt kul att se dom skratta och ha så roligt! Timmarna flög fram och helt plötsligt var det kväll och dags att gå hem igen. När vi sedan kom hem flög hög feber och illamående på mig från ingenstans men det är en annan historia. Lekdejten blev iallafall hur lyckad som helst och jag hoppas det blir fler gånger snart! Lite kul är ju också att 4 av oss 7 vuxna har gått i samma klass på mellanstadiet och och känt varann mer eller mindre väldigt länge! Nu umgås vi allihopa igen och våra barn leker så fint tillsammans :)