Gardinskenor

För en tid sedan kom jag på en idé om att sätta upp gardinskenor i taket i köket. Min syster hade så i sin förra lägenhet och det var verkligen så fint! Det ger rummet mer känsla av ombonad och det känns som att takhöjden höjs ganska så mycket! Sagt och gjort, det blev ett besök på IKEA och lite sprayfärg senare så var skenorna redo att monteras upp. Med hjälp av svärföräldrarna fick vi upp skenor och gardiner uppsydda! TACK! O oj så bra det blev. Mycket bättre än jag vågat hoppas på. Ni vet ju hur det är när man får en bild i huvudet av något man tror ska bli jättebra. Innan man väl fått allt på plats är man ju ganska så nervös. Tänk om det inte alls blir så bra som i huvudet? Men som sagt, det blev jättebra! Därför blev jag ju såklart sugen på att göra detta även i vardagsrummet. Igår kom svärmor återigen med sin symaskin så jag kunde få det klart även där inne. Och jag blev verkligen precis lika nöjd där! Ska bli spännande o se hur det blir till våren när jag byter tillbaka till dom vita gardinerna igen! :) 
 
Har lagt upp lite före och efter bilder här sedan. Bara dåliga mobilbilder men ni ser ju skillnaden iaf. 
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
FÖRE
 
EFTER
 
FÖRE
 
EFTER

#prayforparis

Idag har alla tankar gått till alla som på ett eller annat sätt drabbades av den fruktansvärda terrorattacken i Paris igår! Jag och Fredrik fick reda på detta inatt då vi kollade på film på Ipaden! En notis kom upp om terrordåd i Paris och vi fattade ingenting! Vågade knappt läsa vad det stod på alla nyhetssidor! Ville inte tro att detta återigen hänt! Det är så sjukt skrämmande detta som händer i vår värld! Vart ska det sluta? Vill inte, och vågar inte ens tänka på det egentligen! Känslan idag var att jag bara vill samla alla nära och kära och åka till något tryggt ställe där denna ondska inte finns! Självklart går ju inte det och ärligt talat är jag livrädd för vilken värld Julia kommer växa upp i! 

Vi måste sluta hata och börja sprida mer kärlek! All omtanke som visas Paris nu via sociala medier gör mig varm i hjärtat! Det är tillsammans som vi kan visa världen kärlek och inte ondska! 

2 år i huset

 
Idag är det exakt två år sedan flyttlasset gick från lägenheten till huset! Vädret den dagen var nästan exakt som det varit idag. Grått och regnigt. Tänk så mycket som hänt sedan den dagen. Så mycket vi grejat och ändrat under dom här två åren. Mycket är kvar såklart men ibland måste man ta in hur mycket man faktiskt gjort också. Altanen står på plats och huset har börjat sin förvandling från brunt till vitt. Dessutom kom äntligen nya ytterdörren på plats, hallen fick nya grå väggar och trappen blev vit! Det är väl det vi pysslat med i år och det känns verkligen fantastiskt kul alltihop. Älskar verkligen vårt hus och jag älskar det bara mer och mer ju mer vi får iordning :)