Dopbilder; Samuel

I fredags förmiddag fotade jag dopbilder på Julias kusin Samuel som döptes på lördagen. Det gick så bra och han var så snäll! Enda problemet är väl jag själv som aldrig kan bli nöjd med mina bilder. Det är lite jobbigt för jag tappar mer o mer tron på att jag kan fota, och intresset svalnar. Jag får försöka vända på detta för jag tycker ju att det är såå kul egentligen :)
 
 
 
 
 
 
 
3

Trappmålning

 
Så var trappan ÄNTLIGEN klar. Det känns faktiskt helt otroligt skönt. Detta är nog det projekt (hittills) som tagit mest tid och varit svårast. Det var många steg att gå igenom för att få det som vi ville och dessutom måste vi ju använda trappan hela tiden så det komplicerade ju också det hela lite mer. Men nu i efterhand var det värt varje timme man slet med detta. För detta har vi gjort helt själva jag och Fredrik, och bara det känns fantastiskt kul :) 
 
Om man ska dra allt lite kortfattat så började vi med att slita bort plastmattebitarna som satt där innan. När det var klart skulle limmet bort från varje steg. Jag satt med en handslip, (vet inte exakt vad man kallar dom) som vi som tur var fick låna av Fredriks bror, och slipade bort allt lim så gått det gick. Sedan slipade Fredrik med sin slipmaskin. Det var nog det värsta med hela projektet. Mer eller mindre hela huset täcktes av ett fiiint slipdamm! När det var klart skulle kanterna fram och bak på stegen slipas ner så dom hamnade i kant med stegen, och sedan skulle allt slipas igen med ett finare slippapper.
 
Här är plastmattan borta och stegen slipade första gången.
 
När all slipning var gjord skulle alla spjälorna på sidan plockas bort och målas separat. Sedan kunde vi äntligen börja måla trappan. Som jag väntat på detta!  Två gånger grundmålning (med ett dygns torkning mellan varje strykning) och 2-3 gånger med golvfärg blev det. Det tog tid minsann! Speciellt eftersom vi inte kunde måla stegen ovanpå när vi sedan var tvungna att gå på dom. 
 
 
Första strykningen på spjälorna påbörjad
 
När trappan var så gott som klar var det dags att måla alla spjälorna. 15 stycken som skulle målas på 4 sidor 5 gånger var ingen lek vill jag lova. Fredrik målade bara några stycken sedan orkade inte hans rygg mer så jag fick ta över och göra i princip alla strykningar. Behöver jag säga att jag höll på o spy på att måla såna där pinnar tillslut? Tur att vi bara har en trappa just nu känner jag :D
4

Lek med vänner

 
Igår kom Lovisa, Fredrik, Nils och Sigrid hit och hälsade på. Det var längesen dom var här, och speciellt hela familjen. (För Sigrid var det till och med första gången :))  Det var nog i somras nån gång när vi grillade skulle jag tro? Det var iallafall väldigt trevligt och vi pratade (och lekte) bort några timmar väldigt snabbt! :) Som alltid när vi ses blir det mycket husoprat och denna gången var absolut inget undantag. Det letades fram husritningar och vi diskuterade bygglov och diverse annat. Vår plan är att bygga ny altan till sommaren och detta med bygglov är en djungel tycker jag! Men med Fredriks hjälp kanske det kan gå tillslut! :)
 
Nu hoppas jag inte det dröjer lika längre tills vi ses igen allihopa! 
 
 
 
 
1