Jul

Julaftons morgon

 
På julaftons morgon gick jag ner och förberedde grötfrukost precis som varje julafton. Jag och Fredrik har haft det som tradition i många år och det är fortfarande lika mysigt. Har inte haft mycket till julstämning i år men när jag tog första skeden med tomtegröt sköljde den över mig direkt! I år fick även Julia äta samma som oss men hon är inte jätteförtjust i just den gröten utan höll sig hellre till smörgås och en mugg med mjölk. Efter frukosten begav vi oss ut i hallen för att se vad tomten lämnat i våra nya fina julstrumpor. Fredrik var helt klart mest nyfiken på julstrumpans innehåll ;) Tomten hade lämnat väldigt fina saker till oss alla! Jag fick två glas från Svenskt tenn, Julia fick en kanindocka från miniroom.se, en snöglob med en liten flicka i och vå små smurffigurer. Fredrik fick massa upphängningar till sina verktyg.
 
 
 
 
 
 
 
 
En vanlig syn här hemma. Theo är såå nyfiken o ska va längst fram hela tiden :)
 
 
1

Tio år sedan tsunamin

Idag är det exakt 10 år sedan tsunamin välde in över kusterna i Sydostasien. Hela dagen har jag sett bilder, tittat på tv-sändningarna och läst repotagen på Aftonbladet och Expressen. Det är helt ofattbart att det gått 10 år sedan det hände. På ett sätt så känns det så nära men på ett annat känns det som det inte ens hänt. Jag gick i tvåan på gymnasiet det året. När man tänker så så förstår man hur längesen det faktiskt var. Även när man ser hur alla överlevande barn ser ut idag. Då ser man på riktigt hur många år som gått! 
 
Man kan aldrig någonsin föreställa sig hur det var att uppleva detta eller förlora en eller flera anhöriga den där dagen för tio år sedan. Ni är alla otroligt starka! 
 
 
Mina tankar finns med alla som förlorade sina liv, anhöriga, vänner, dom som förlorade sina hem och alla sina ägodelar, ja alla som på något sätt berördes av denna fruktansvärda händelse på ett eller annat sätt! 
 
Jul

Julklappsbyte

Fredag idag vilket betyder att jag är ledig, precis som varje fredag :) Men idag var jag faktiskt på jobbet iallafall. För några år sedan började vi med en liten tradition, julklappsbyte. Jag var väldigt emot detta till en början då jag mycket väl kommer ihåg vilket fiasko det var i skolan. Man la ner sig o köpte fina grejer o fick bara "skräp" tillbaka. Men nu fick jag faktiskt ändra mig för gud så mysigt detta är! Alla köper en julklapp för runt 50-lappen. Dessa läggs i en säck o så får man dra varsin julklapp efter att alla fått dra en lapp med turorningssiffra på. Vi brukar också ha lite fika så det blir lite extra julmysigt sådär, o i år var faktiskt fikabordet över all förväntan :) Julia var också med precis som förra året. I år var hon dock inte ensam då en arbetskamrat hade med sig sin lilla Molly. Förövrigt den lilla tjejen jag fotade i höstas. 
 
Bilderna nedan är fotade med mobilen, därav den dåliga kvalitén.
 
Julia redo att åka  I I På jobbet i väntan på pappa <3
 
 
Morbror Pontus var också med idag :)
 
 
 
 
I min julklapp låg Toffifee och i Fredriks en jättefin ljuslykta med ljus. Väldigt nöjd med våra julklappar måste jag säga!
1