Bergvärme

Nu är vi äntligen igång med projekt bergvärme! Som vi väntat på att det ska dra igång :) Tanken från början var att det skulle göras innan vi flyttade in men så blev elementen försenade o ja.. Här är vi nu. För oss blir det ett väldigt stort projekt då det inte bara är bergvärme som ska installeras. Vi har direktverkande el så vi måste även göra om hela systemet till vattenburet. Detta innebär nya element och rördragningar mellan alla element, så det är en liten process :p MEN det blir bra när det är klart och man kan börja packa upp allting, och även bjuda hem folk hit :) 
 
idag ska vi även få bredbandet så snart kan ja lägga ut lite bilder på vad vi sysslat med här hemma :)

Renovering

Hej igen! 
 
Här har vi fortfarande inget internet o uppdateringarna blir lite glesa tyvärr. Men förhoppningsvis får vi det nu i veckan o då kan ja börja visa upp lite bilder från renoveringen o sånt :) Under tiden kan ni följa med på instagram (amyren87) om ni vill :)
 
Renoveringen ja.. Vi håller på med nånting hela tiden nu och hela helgen gick åt till tapetsering o nytt kakel i köket. Det blir jättefint och det är kul men ja längtar tills vi kommer iordning lite o man kan bjuda hem folk till nåt annat än ett byggkaos :)

Inflyttade

Hej igen!
 
I lördags gick flyttlasset och vi bor för tillfället i ett mindre kaos. Imorse drack jag mjölken ur ett ölglas! Haha! Tur att det bara är för en kort stund :) Annars börjar vi väl komma in i att vi bor här nu. Jag saknar fortfarande lägenheten och Norrstrand nåt enormt, och känner mig typ fast här men det vänder väl snart hoppas ja :) det är iallafall otroligt skönt med mycket plats och förvaring!
 
Vill också passa på att tacka mamma, pappa, Malin, Pontus, farmor, Anders, Tobbe, Ann-Marie, Hasse, Johan, Nina, Andreas, Fredrick, Jesper, Lenny och Johanna för all hjälp i samband med flytten! Utan all er hjälp hade det aldrig gått :) TACK! 
 
 

Mer renovering

Renoveringen fortsätter och vi är i huset varje dagen minut ungefär. Vi åker bara hem o sover sedan är det på't igen :) Men det är kul att fixa!
 
Igår var ju planen att måla tak men så blev det inte tyvärr. Det var ju alla helgona och Colorama var stängt, så då blev vi utan färg :/ Men vi fixade med andra grejer istället. Jag, svärmor och Nina tog hand om lite trädgårdsarbete istället. Vi började med att kratta upp alla äpplen som hamnat på marken, och slänga i säckar. Sedan fortsatte vi på framsidan där det krattades lönnlöv för glatta livet. När också det var klart gav jag och svärmor oss på en klätterväxt på altanen. Dom som bott där innen oss var väldigt trädgårdsintresserade och har gjort iordning trädgården otroligt fin.. MEN och Fredrik är inte så intresserade och vill därför inte ha så mycket :/ Känns lite jobbigt att ta bort saker när dom slitit så för att få den så fin.. men hellre det än att den inte tas om hand som den ska!
 
Medan vi fixade ute grejades det inne. En platå till bergvärmepumpen skulle ju fixas så det grejade Johan med, och la klinkers. Det blev riktigt snyggt! :) Pappa höll till i köket och försökte få ut några köksskåp och göra plats för vår nyinköpta diskmaskin. Under tiden kom även Henric, Jenny och Ronja på besök. Var lite synd att det var så mycket att fixa med och man inte hann med att umgås som man ville. Men det blir bättre sen när vi kommit iordning. Julia och Ronja hade kul på golvet iaf. Julia var väldigt intresserad av Ronja men det var inte direkt ömsesidigt. Julias napp var mer intressant :) Julia börjar intressera sig mer och mer för andra barn och jag kan känna att det är lite ledsamt att vi känner så få som har barn :/
 
Idag fortsatte fixandet. Vi hade planerat att byta däck på bilen först men det regnade rejält så dom planerna fick vi skippa. Istället åkte vi till huset och grejade lite mer. Jag täckte in resten av alla golv med papp så det skulle va klart när takmålningen väl inleds. Fredrik höll till i tvättstugan där han målade väggen vit runt där värmepumpen blir placerad. Pappa fortsatte kämpa med att försöka få ut köksskåpen. Efter mycket slit gick det tillslut och nu har vi ett fint hål bland köksskåpen :) Precis innan vi åkte hem kom Johan och Nina. Johan fixade det sista med klinkergolvet och Nina myste lite med en nyvaken Julia.
 
Imorn är det på't igen som gäller! Då hoppas jag att vi kan börja måla taken.
 
Vardagsrummet är täckt och klart :)
 
 
 
 
Vi fick ta hjälp av lite starkare folk när det var dags att gräva upp rötter. Vi kämpade på länge men tillslut fick vi ge upp.
 
Theo höll koll inifrån :)
 
 
 
 
Hörnan i tvättstugan börjar bli klar. Vet inte varför det är flammigt på golvet på bilderna. Så ser det inte ut i verkligheten.
 
Här åker skåpen ut! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renoveringsdag 1

Igår började renoveringen i huset. Jag, Julia och hundarna åkte med svärföräldrarna dit vid lunch. Fredrik kom efter när han slutade jobba vid 2. Gårdagens projekt var att ta bort elelementen i köket och sedan riva bröstpanelen, bygga en platå till bergvärmepumpen i tvättstugan och täcka golven inför takmålning. Pappa fixade elementen, Johan allt i tvättstugan och svärföräldrarna rev panelen. Jag skulle hjälpt till med det men det gick så snabbt och smidigt så jag höll koll på Julia och hundarna istället :)
 
Alla samlas runt Julia :) Hon får mycket uppmärksamhet denna lilla damen <3
 
Prövar nya mössan som farmor stickad. Lite stor fortfarande men ärligt, hur söt kan man bli?! :)
 
Här åker elementen bort!
 
Och här åker panelen!

6 månader

 
Idag blev vår lilla älskling ett helt halvår gammal! Tiden går så otroligt fort och ibland vill jag bara stoppa den och behålla min lilla bebis såhär föralltid. Men samtidigt längtar jag efter att se henne växa och lära sig nya saker :)
 
Hon har precis lärt sig krypa nu. Hon tog faktiskt dom första riktiga stegen (stegen? heter det ens så när dom kryper? aja, ni förstår vad jag menar) idag på halvårsdagen. Hon har stått i krypställning ett bra tag nu men hon har bara fått med benen. När det varit dags att gå fram med armarna har hon lagt sig på mage och dragit sig fram, för att sedan ställa sig på alla fyra igen och dra in benen under kroppen och sedan ner på mage igen.. o.s.v. Jättesött :) Men idag kröp hon faktiskt lite. Hon kan numera även stå upp i sängen. Sitta kan hon inte helt okej än. Hon sitter men hamnar fortfarande väldigt framåtlutad. Men det kommer när det kommer :) Är så glad att hon är så pigg och alert och tidig med saker fast hon är så liten! Hon ska nog bara va lite mindre. För bra, det mår hon helt säkert! :)
 
Passade på att fota lite halvårsbilder på Julia idag. Theo ville såklart också vara med fick några fina bilder på Julia och honom tillsammans. Dom är så fina mot varann (Hon kan va lite hårdhänt mot honom men man får vara med hela tiden) och hon är så intresserad av hundarna.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0