Jul

Adventspynt

Igår fick jag upp det sista adventspyntet här hemma. Trots att snön lyser med sin frånvaro fick vi det rätt mysigt här hemma nu tycker ja :)

Nya gardinen som svärmor varit så snäll och sytt åt mig till iår. Är jättenöjd med den. Det blev så mysigt så :)

 

Sovrumsfönstret blev som förra året. Funderar dock på att byta ut hjärtljusstaken mot en stor vit stjärna som hänger istället. Har funderat på det i några år nu. Tror det skulle bli fint faktiskt eftersom fönstret är så stort :)

 

 

 

Nya adventsljusstaken blev såhär. Gjorde om den med andra siffror och vita sidenband iår. Blev väldigt nöjd!

Mina fina Bruka hus :) Dom ger verkligen ett mysigt sken.

4

Nordby

 

I lördags åkte jag, mamma, Malin och Marre till Nordby köpcenter (nån mil utanför Strömstad) över dagen. Jag och Malin hade planerat en resa dit i somras egentligen men p.g.a att man hade mycket annat inplanerat så bestämde vi oss för att skjuta på det till nu i höst istället. Denna helgen var planerad sen ett tag nu och vi lyckades som sagt även få med oss mamma och Marre :)

Vi åkte från Karlstad vid halv 8 på morgonen. Åkte till Grums och hämtade upp mamma och Malin för att sedan bege oss dom ca 20 milen neråt i landet. Vi bestämde oss för att ta vägen genom Norge och Halden på vägen ner för det var den kortaste vägen. Det var inga problem och det gick väldigt smidigt ända tills vi kom till en korsning i Norge. Då fick jag inte stopp på bilen p.g.a halka. Den var vi faktiskt inte beredda på eftersom det var plusgrader. Halkan fortsatte men då visste jag ju om det så jag körde lugnt och försiktigt. Men det var riktigt läskigt när vi åkte i alla skarpa svängar och backar genom Norge. Hände en gång till på vägen att jag inte fick stopp på bilen. Då i en nerförsbacke vid en skarp sväng. Usch det var läskigt! Där och då bestämde vi oss för att ta den längre vägen hem för där tänkte ja inte köra igen!

Precis innan Nordby åkte vi över Svinesundsbron. Det är både otroligt fint och läskigt att titta ner där. Riktigt högt! Jag och Fredrik åkte över där i somras och då fotade jag lite genom fönsterrutan. Nu stannade vi till där så jag kunde få lite fina bilder :)

 

När vi kom fram till köpcentret började vi med att fika för att orka med alla timmar i affärerna ;)

 

Vi hade iallafall en riktigt riktigt trevlig och mysig tdag tillsammans :) Köpcentret var riktigt stort och det tog bra lång tid att gå igenom allting! Mina favoritaffärer blev iallafall SIA och Ittala outleten. Fick köpt några fler julklappar och så köpte jag jättefina julgranskulor på SIA. Lyckad shoppingdag måste ja säga!

När vi skulle äta gick vi till en pizzeria i gallerian. Medan vi stod där och väntade på ett ledigt bord kom det fram en kille som jobbade där. Han började prata med oss och frågade om vi skulle äta bl.a. Innan han gick sa han "Du är snygg" till mamma och gav henne en godisklubba. Hahah lite paff blev hon :)

På hemvägen tog vi som sagt en annan väg hem. Blev neråt till Strömstad och Tanumshede. Lite längre men strunt samma! Då på kvällen hade det hunnit blåsa upp lite plus att det regnade och var mörkt. Dessutom hade vi fått vax på rutan (efter att pappa vaxat bilen) så jag såg inte värst mycket kan ja säga. Vi stannade på Statoil och köpte lite koncentrerad spolarvätska att göra rent torkarna med. Det blev lite bättre iallafall men inte helt bra. Så det blev lite läskig bilresa både på dit och hemvägen fast på olika sätt :P

 

 

20111125

Här ligger jag nu under filten i soffan och tittar ut på stormen och regnet utanför fönstret. Det är så mysigt när man får ligga inne o mysa när det är sånt väder. Det är även helt tyst här hemma då hundara och fredrik ligger o sussar så sött fortfarande :)

Jag är nu en visdomstandtand fattigare också. Igår rök den lilla jäkeln äntligen. Hade ju sjukt ont i munnen ungefär vid käkbenet förra måndagen. Det höll i sig på tisdagen också men det hade blivit lite bättre. Knaprade (drack ifs eftersom jag inte kan svälja tabletter) panodil som aldrig förr och insåg att jag var tvungen att åka till tandläkaren och kolla upp detta. Jag har grym tandläkarskräck men var tvungen ändå.. Fick en akuttud till senare på eftermiddagen och Fredrik följde med mig. Först konstaterade han (tandläkaren) att det var inflammation i en visdomstand. Jag pustade ut.. Hade föreställt mig att jag skulle ha typ 100 hål :P (har aldrig haft hål innan). Han tog en bild för säkerhetsskull och såg då att det var ett hål ändå.. "Ja den får vi dra ut" Fick lite panik där ja låg. Det mest avancerade jag gjort hos tandläkaren är att satt i en liten tandställning inne i munnen när jag var yngre.. O nu skulle jag helt plötsligt dra ut en tand.. Nej detta händer inte tänkte ja.. Tandläkaren var iallafall hur underbar som helst. Han fattade ju på två sekunder att jag var rädd där ja låg o han lyckades faktiskt lugna mig. Fick en ny tid nio dagar senare (igår) för att dra ut den. Jag var livrädd att jag skulle få gå runt och ha sådär ont i nio dagar till. Men faktiskt så gick det riktigt riktigt bra :D Hade bara lite ont i början sen kändes det typ ingenting. Otroligt skönt. Men det kändes lite som om jag gick runt i en dvala och bara väntade på att få det gjort. O nu är det gjort. Jag känner mig väldigt stolt över mig själv att jag fixat detta. (Hade ju ifs inget val, men ändå. Man får va stolt när man gjort saker man är rädd för :))